Darinka Brešar - Darinka Tuina

Prihajam iz manjšega kraja, imenovanega Cerknica. Večji del svojega življenja sem posvetila športu. Sprva borilni veščini karate, od petnajstega leta dalje pa gorskemu kolesarjenju, kjer sem dosegla tudi nekaj vrhunskih rezultatov na državni in mednarodni ravni. Kot vrhunska tekmovalka v gorskem kolesarjenju sem se pogosto srečevala z najrazličnejšimi bolečinami.
Sama sem na lastni koži preizkusila kar nekaj vrst masaž, vendar me je terapija s tuina masažo (tradicionalno kitajsko masažo) pri doktorju tradicionalne kitajske medicine takoj prepričala in tako so že pred leti bile moje sanje postati poklicna  maserka tradicionalne kitajske masaže. Magistrirala  sem na Ekonomski fakulteti v Mariboru, toda že med študijem ekonomije  sem opravila tečaj omenjene masaže v Ljubljani. Na tečaju je kot gostujoči predavatelj predaval tudi doktor tradicionalne kitajske medicine (TKM) Li Furu iz Kitajske, ki je do tedaj imel že skoraj 40 let  izkušenj pri izvajanju tuina masaže in akupunkture. Zadnjih 20 let je živel in delal v Sloveniji, kjer je odprl dve ordinaciji, eno v Kranju, drugo pa v Ljubljani. Doktor je v meni videl neizmerno željo in talent in me povabil na individualno učenje kitajske masaže v njegovo ordinacijo, kjer sem se štiri leta učila na primerih njegovih pacientov. Tako so moje sanje postale resničnost. Doktor me je naučil veliko praktičnega dela in svoje znanje samo še nadgrajujem. Dal mi je neprecenljivo znanje, s katerim že uspešno pomagam ljudem in to je tista motivacija, ki me žene naprej.
Skozi šport in življenje samo sem se naučila sprejemati vzpone in padce. Spoznala sem, da je včasih ravno bolečina nujno potrebna, da se v življenju pomaknemo naprej. Kjer je volja, tam je tudi pot. Moja pot ste vi in z veseljem vas sprejmem.